YT-neuvottelujen erikoinen päätös: Ketään ei irtisanottu, maajohtaja jätti tehtävänsä omatoimisesti

Posted by

Tiedotustilaisuudessa maajohtaja kertoi omatuntonsa kolkuttaneen ensimmäistä kertaa useaan vuoteen.

Kanadalaisen GlobeTimber-konsernin omistama GlobeTimber Finland (ent. Mikkelin vaneritehdas) ilmoitti tänään YT-neuvottelujensa lopputuloksesta medialle Mikkelissä. Alunperin kaavailtu 100 henkilön irtisanominen ja 250 henkilöä koskeva uudelleenjärjestely peruttiin yllättäen. Sen sijaan maajohtajan paikalla vuodesta 2014 saakka istunut Kimmo Vahvilainen ilmoitti jättävänsä yhtiön välittömästi ja siirtyvänsä uusiin, taitojaan vastaaviin tehtäviin Anttolan Taksiliikenne Oy:n palvelukseen.

Konsernin hämmentävä päätös johtuu medialle annetun lausunnon mukaan ex-johtaja Vahvilaisen omasta harkinnasta, jonka perusteella hän jätti tehtävänsä sekä viiden miljoonan euron vuosipalkkionsa. Vuosipalkkio oli hänen mukaansa omiaan syömään Suomen-tytäryhtiön kannattavuutta pitkällä aikavälillä. Yllättävän mediatiedotteen jälkeen GlobeTimberin osakekurssi nousi Toronton pörssissä kuusi prosenttiyksikköä eilisiin päätöslukemiin verrattuna.

16.7.2019 Teppo Alias, Mikkeli