Uutissähkeet: Kristillisdemokraattien puoluekokous esittää itsetyydytyksen kieltämistä

Posted by

Puolueen konservatiivisiiven linjaus perustuu kiisteltyyn 2. Mooseksen kirjan jakeeseen.

Aiemmin tässä kuussa uutisoimme jo SDP:n aikeista kieltää housuun kuseskelu: https://banaania.fi/2019/07/13/uutissahkeet-sdpn-puoluehallitus-aikoo-kieltaa-housuun-kuseksimisen/ Nyt myös kristillisdemokraattien puoluekokous on päätymässä kieltolinjalle, perusteenaan kansalaisten hyvinvointi ja Raamatussa mainitut säädökset.

Siitä, koskisiko kielto kirkkoon kuulumattomia ja muiden uskontojen edustajia, oli havaittavissa erimielisyyttä myös puolueen vanhoillissiiven edustajien parissa. Nimettömänä pysytellyt korkean profiilin kristillisdemokraatti soitti kuitenkin toimitukseemme ja perusteli puoluekokouksen linjausta sillä, että suurin osa suomalaisista kuuluu evankelisluterilaiseen kirkkoon, loppujenkin tulisi kuulua siihen ja että Jumalan sana pätee myös heihin, jotka eivät ole kirkon jäseniä.

Toinen, puolueen liberaaliryhmittymään kuuluva kansanedustaja piti kieltoa periaatteellisesti hyvänä ideana mutta teon rangaistusasteikko sekä rikosten ehkäisy ja valvonta herättävät kysymysmerkkejä. Esimerkiksi eturauhasvaivoista kärsiville miehille kielto voisi tuoda terveydellisiä haittoja, sillä mainittu toiminta todistetusti edistää eturauhasvaivojen paranemista. Haastattelemamme edustaja mainitsikin itsetyydytyksen voivan olla kiellosta huolimatta mahdollista lääkärin antamalla luvalla, jonka poliisi tai muu viranomainen voisi tarkistaa kätevästi Kanta-palvelusta mikäli potilasta epäillään kyseisestä rikoksesta.

16.7.2019 Teppo Alias, Eduskunta