EU:n uusi seksileludirektiivi luo markkinaraon suomalaiselle start-upille

Posted by

Kainuulaisen Ekodildo Oy:n tavoitteena on vallata leijonanosa kartonkivalmisteisten dildojen markkinoista Euroopassa.

Euroopan parlamentin vastikään hyväksymä seksilelujen muovipitoisuutta koskeva direktiivi on saanut suomalaiset innovoijat liikkeelle. Ympäristöjärjestöjen ja metsäteollisuuden voimakkaan lobbauksen alla syntynyt direktiivi 69/2019 (DIK) velvoittaa EU-alueella toimivat seksilelujen valmistajat valmistamaan tuotteensa vähintään 50-prosenttisesti muovit korvaavilla materiaaleilla.

Suomalaista innovointia

Ekodildo Oy:n toimitusjohtaja Kunto Kutvonen esitteli Banaania.fille maireana uutta CartonLove-prototyyppiä, joka on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätyskartongista. Prototyypin kehittelyyn on saatu rahoitusta sekä ELY-keskukselta että metsäteollisuuden etujärjestö Kartonkiliitto ry:ltä. Hanke on saamassa lähiaikoina myös pääomasijoituksen suurelta metsäteollisuuskonsernilta.

Kutvosen mukaan ekologisuus tulee näkymään myös tuotteen mainonnassa.
– Nykyajan asiakkaiden huolena on jo pitkään ollut tuotteiden luonnonmukaisuus ja ostetun tuotteen hiilijalanjälki. Tämä näkyy kohdesegmenttimme käytöksessä niin ruokakaupoissa kuin muissakin liikkeissä. Meidän tuotteemme on valmistettu kokonaan kierrätysmateriaalista, joten uskomme vastuullisen ostopäätöksen tuovan nautinnon lisäksi muutenkin hyvää mieltä, kertoo Kutvonen.
Osoituksena ekologisuudesta uudelle tuotteelle onkin jo myönnetty pohjoismainen ympäristömerkki.

Ekodildo Oy:n lehdistötiedotteen mukaan ensimmäinen prototyyppi on kohdennettu Keski-Euroopan markkinoiden ns. sinkkutalouksiin. Toimitusjohtaja Kutvosen mukaan Suomen pienillä markkinoillakin on toki menestyksen saumaa.
– Seuraava projektimme onkin suunnitella maaseudun nk. peräkammaripojille uusi hittituote. Tuotekehitysinsinöörimme onkin jo tehnyt ensimmäiset luonnokset tuotteesta, jolle olemme antaneet leikkisästi työnimeksi Pumpattava Marjatta.

10.7.2019 Teppo Alias, Kajaani