Suomalaismies vietti Tallinnassa viikonlopun selvinpäin

Posted by

Paikallisten lähteiden mukaan tapaus on harvinaislaatuinen.

45-vuotias tamperelaismies osti äkkilähtönä viikonloppumatkan Tallinnaan. Mukaan matkalle lähtivät miehen puoliso sekä heidän 8-vuotias poikansa. Hervannan Halpamatkat Oy:n tarjoama pakettimatka sisälsi bussikuljetuksen Tampereelta Helsingin Länsiterminaaliin, laivamatkat sekä majoituksen Sokos Hotel Virussa.

”Tallinnan vanhakaupunki oli erityisen kaunis”

Suurin osa kanssamatkustajista nukahti jo menomatkalla 15-20 minuuttia laivan kansibaarin avautumisen jälkeen. Matkatoimiston kautta seurueeseen olikin sattunut huomattava määrä Kangasalalla sijaitsevan metallialan yrityksen työntekijöitä. Haastattelemamme tamperelaismies vietti kuitenkin menomatkalla huomattavan paljon aikaa poikansa kanssa rallisimulaattorissa ja PAF:n retropajatsoa pelaten.

Perillä Tallinnassa perhe käveli vanhankaupungin maisemissa, joiden kauneutta tamperelaismies kehui useaan otteeseen ulkomaantoimittajallemme Matti Niemiselle:
-En muista viime matkastani tänne juuri mitään, joten Tallinnan kauneus oikeastaan yllätti minut. Viime kerralla heräsin maanantaiaamuna Viru-aukion liikenneympyrästä ilman lompakkoa, passia ja puhelinta.

”Täysin poikkeuksellista toimintaa”

Tallinnan-kirjeenvaihtajamme mukaan onkin poikkeuksellista kuulla väite, jonka mukaan keski-ikäinen suomalaismies olisi viettänyt Tallinnassa useita vuorokausia ilman alkoholijuomia. Otimme yhteyttä virolaisen Postimees-lehden toimitukseen, jossa hämmentynyt ja yllättynyt toimittaja raportoi vastaavaa tapahtuneen viimeksi 1970-luvulla.

Poikkeuksellisen tapahtumasarjan johdosta päätimme kysyä mieheltä hänen seuraavia matkasuunnitelmiaan. Mies oli jo suunnitellutkin puolisonsa kanssa matkaa Thaimaan Pattayalle, jossa he aikovat viettää aikaansa paikallisia, kuuluisia puukäsitöitä ihaillen ja eläintarhoissa vieraillen.

5.7.2019 Matti Nieminen, Tallinna